Bunzl

Bunzl is totaalleverancier op het gebied van verpakkingen, disposables en hygiëneproducten voor de food en non-food sector. Als onderdeel van de globale Bunzl Plc groep heeft Bunzl in Nederland 7 vestigingen met ieder haar eigen specialismen. De draagtassen van Bunzl worden volgens Klimaatneutraal Gegarandeerd gecertificeerd in opdracht van Bunzl Retail en Industry in Arnhem.

Groene ambitie

Bunzl wil haar impact op het milieu verminderen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsfilosofie van Bunzl. Bunzl heeft al jaren een MVO-beleid met betrekking tot zakelijke normen, gezondheid, veiligheid en het milieu en neemt sociale verantwoordelijkheid heel serieus.

Om haar groene ambitie te bewerkstellingen heeft Bunzl diverse stappen gezet naar een klimaatneutrale onderneming. Hierbij hebben zij gebruikt gemaakt van de volgende diensten: CO2-voetafdruk, Ecochain-LCA, Klimaatneutraal Gegarandeerd en een Gold Standard project. Er is een intern milieuprogramma’s opgesteld om de prestaties op dit gebied voortdurend te evalueren en te verbeteren.

Inzicht

Bunzl levert een verscheidenheid aan producten, de CO2-voetafdruk (LCA – Life Cycle Analysis) is alleen berekend voor de draagtassen van Bunzl. Daarom zijn de CO2-bijdrage van het hoofdkantoor, sales en marketing e.d. van de organisatie niet meegenomen, omdat deze gering zijn. De geringe bijdrage aan CO2-uitstoot is verwaarloosd, dit is acceptabel; Bunzl initieert voldoende MVO gerelateerde initiatieven in haar “Bewust Bunzl” pakket.

Reduceren

Al jaren is Bunzl bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Middels een aantal maatregelen willen zij de CO2-uitstoot van de draagtassen naar 0 brengen middels reductie en compensatiemaatregelen.

  • Rijden: vermindering van brandstof voor transport.
  • Energie: terugdringen van het storten van afval en verhogen van afval voor recycling.
  • Ondernemen: aanbieden van milieuvriendelijke producten: het “Bewust Bunzl” assortiment.

De klimaatimpact van de draagtassen van Bunzl is relatief gering, dit komt door een laag energieverbruik, hoog percentage gerecyclede materialen (97% gerecycled plastic) en het relatief lage gewicht van de draagtas. Hierdoor is er op het gebied van reductie niet veel meer mogelijk.

Compenseren

De resterende CO2-uitstoot van Bunzl wordt gecompenseerd door te investeren in het Gold Standard project: Biogasproject in Cambodja. Naast de voordelen voor het klimaat draagt het project ook aan bij de ontwikkeling van de lokale bevolking in Cambodja.

De klanten van Bunzl kunnen kiezen uit verschillende biogas-, cookstoves en duurzame energie projecten.

Quote

“Het beperken van milieu en klimaatimpact én bijdragen aan bewustwording bij gebruikers zien wij als belangrijke taak op gebied van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

– Directie, Bunzl

Lees in onze brochure hoe we jouw
organisatie CO2 neutraal maken

Download onze brochure
×