60 jaar geleden startte de Vlaamse Willy Naessens zijn eigen bouwbedrijf. Begonnen met stalbouw ging het in de jaren ’70 richting beton. Het bedrijf probeert al jaren om duurzaam te werken. “We houden onze ogen niet gesloten, want we weten dat we moeten reduceren”, aldus Kris Vanrentergem, CSO van Willy Naessens.

 

“We streven naar steeds meer innovatie. Al onze 14 betonfabrieken zuiveren bijvoorbeeld zelf hun afvalwater, dat is nagenoeg uniek”, vertelt Kris. “Ook ons transport wordt steeds efficiënter door te produceren wat we op dat moment nodig hebben en daardoor opslag te besparen. En we zetten onder andere in op elektriciteit en mogelijk ook op waterstof.”

 

Doen wat er moet gebeuren, op de juiste manier

Kris runde een eigen bureau voor duurzaamheidstechnieken toen hij in 2019 in contact kwam met Willy Naessens. Beide manieren van werken kwamen zo goed overeen dat hij uiteindelijk CSO is geworden bij het bouwbedrijf. “De aanpak van Willy Naessens sprak me erg aan. Niet te veel poespas, maar doen wat er moet gebeuren, op de juiste manier. De marketing komt later wel”, aldus Kris.

 

De Climate Neutral-certificering sluit hier goed op aan. “De meeste projecten worden nog steeds beslist op basis van de prijssetting, maar grote klanten stellen nu wel vragen. De belangrijkste shift is vanuit de banken gekomen: je moet als bedrijf actief duurzaam bezig zijn, anders krijg je geen krediet. We krijgen regelmatig vragen van banken over wat we doen en of we certificaten hebben. Ook het internationale karakter van de certificering past goed bij ons, gezien onze groei in Frankrijk, Nederland en Scandinavië.”

 

Beton heeft veel goede eigenschappen

Het bouwbedrijf heeft een eigen Research & Development-afdeling, waar ze samen met toeleveranciers kijken waar het duurzamer kan. CO2 afvangen en injecteren in betonpanelen bijvoorbeeld. Of het betonmengsel optimaliseren met minder cement. En natuurlijk het recyclen van beton om zo eigen materialen te kunnen hergebruiken. Kris: “We moeten echt iets vinden op de CO2-uitstoot van cementproductie, daar zijn we druk mee bezig. Maar beton wordt vaak afgeschilderd als niet-duurzaam product, terwijl het heel veel goede eigenschappen heeft. Met simulatiesoftware hebben we bijvoorbeeld een loods geanalyseerd. Daaruit bleek dat de volledige verwarming kon vervallen met de juiste inzet van beton door zogenaamde thermische inertie!”

 

Bijdragen aan de maatschappij met projecten

Willy Naessens is een familiebedrijf met bijna 2000 medewerkers. De heer Willy Naessens zelf is een bekende Vlaming en nog steeds heel betrokken, al is hij inmiddels 83 jaar. “Vanuit de gedachte van het familiebedrijf willen we graag bijdragen aan de maatschappij. De projecten die we steunen vanuit CNG zijn daarom ook gelinkt aan zaken waar we mee geconfronteerd worden”, legt Kris uit. “Bijvoorbeeld waterputten: mensen drinkwater bieden is essentieel. Voor windenergie geldt het promoten van groene energie, inclusief de distributie. Het 3e project wat we steunen is biogas in Nederland, omdat 30% van onze omzet daar ligt. Tenslotte steunen we als 4e een bossenproject, vanuit een pragmatische aanpak. Want ook al gebruiken we veel beton, er is toch ook een aandeel hout.”

 

Bos, bio-ethanol en bijen

En in hun eigen achtertuin zet het bouwbedrijf ook de nodige stappen. Voor de nabije toekomst staat een bosuitbreiding nabij het hoofdkantoor op de planning, bedoeld voor de eigen werknemers en voor de maatschappij. En binnenkort komt er een bijenproject, waarbij het bouwbedrijf kasten aan fabrieken hangt om daar de biodiversiteit te stimuleren.

 

Niet de stok maar de wortel

Op de vraag hoe de boodschap van duurzaamheid binnen het bedrijf aanslaat, antwoordt Kris met dat de meeste mensen niet zo zitten te wachten op verandering. “De baksteen in de maag zeggen we hier, letterlijk! Daarom pakken we het op een andere manier aan: niet door dingen op te leggen, maar door mensen te motiveren. Dus niet de stok voorhouden maar de wortel. Het verbruik van onze vrachtwagens kunnen we bijvoorbeeld bijhouden. Als een chauffeur zich een zuinigere rijstijl aanmeet, dan belonen we hem daarvoor. Datzelfde doen we op de werven en bij afval. Geen 180 graden-switch, want sommige mensen werken al 30-40 jaar voor de groep, dus dat zou veel frustratie geven. De mentale gezondheid van onze medewerkers blijft voorop staan.”

 

Belangrijk om mensen mee te krijgen

En hoe ziet Willy Naessens zichzelf in 2030? Kris: “De daling in de CO2-uitstoot zit vooral in transport en elektriciteitsgebruik. Maar het allerbelangrijkste is dat het niet over een absolute daling gaat, maar meer over besef, over bewustwording van werknemers. Vanuit hun standpunt hebben we reductieprofielen opgemaakt. Met daarbij de vraag: wat is voor jullie belangrijk, wat zouden jullie zien om te verminderen? Daar zijn uiteindelijk ruim 160 haalbare reductiemaatregelen uitgekomen die we de komende jaren stuk voor stuk gaan oppakken.

 

Kris vervolgt: “Wat ik anderen in de sector zou adviseren? Het start met je denkwijze. Kijk niet te veel naar de uitstoot, maar kijk wat je kunt doen om het te laten dalen. Duurzaamheid moet niet puur economisch zijn maar ook gedragen worden vanuit de mensen. Als mijn zoon van 7 snapt dat er iets moet gebeuren aan het klimaatprobleem, dan kan iedereen dat begrijpen. Het is belangrijk om mensen mee te krijgen. Als wij met onze 2000 medewerkers binnen Willy Naessens duurzamer kunnen opereren, dan straalt dat ook uit naar de rest van de maatschappij.” Lachend: “Dan kan ik met pensioen!”

×