Klimaatneutrale organisatie en producten

De duurzame activiteiten gaan dan ook verder dan de wetgever hen voorschrijft of de markt hen vraagt. Van Zelst was de eerste koffie-horecagroothandel die 5 jaar geleden, in samenwerking met Climate Neutral Group (CNG), is begonnen met het volledig klimaatneutraal maken van hun organisatie. De CO2-voetafdruk wordt door CNG al sinds 2014 berekend en gecompenseerd via een Gold Standard cookstove projecten. Ook werd van een eerste productlijn in het koffie assortiment van Van Zelst de voetafdruk (LCA) berekend en gecertificeerd als Klimaatneutraal gegarandeerd product. Inmiddels wordt klimaatneutraal ook steeds belangrijker voor de klanten van Van Zelst; duurzaam inkopen wordt de norm. Daarom is onlangs het assortiment Klimaatneutraal Gegarandeerde koffie fors uitgebreid.

Investeren in CO2-reductie

Van Zelst realiseert zich dat CO2-reductie belangrijk en noodzakelijk is en heeft daar in 2018 echt grote stappen in gezet. Dit is ook belangrijk vereiste binnen de standaard Klimaatneutraal Gegarandeerd. Op drie vestigingen zijn in 2018 maar liefst 1936 zonnepanelen op de daken geïnstalleerd, waardoor zij zelfvoorzienend zijn in hun stroomvoorziening. De vierde vestiging volgt in 2019. In totaal zijn er dan 3.236 zonnepanelen, die de elektriciteitsbehoefte van Van Zelst volledig kunnen dekken. Wat er op piekmomenten extra nodig is wordt duurzaam, groen, ingekocht en op dalmomenten wordt er op net terug geleverd. De CO2-uitstoot van Van Zelst wordt hiermee met ruim 20% gereduceerd! Een resultaat om trots op te zijn.

Zonnepanelen

Innovatief verduurzamen van het wagenpark

Van Zelst heeft meerdere vrachtwagens rondrijden, die koelen met behulp van zonnepanelen op het dak. Hierdoor verbruiken de vrachtwagens minder brandstof, produceren minder fijnstof en maken veel minder lawaai. Ook in de rest van het wagenpark is de transitie naar elektrische auto’s in gang gezet en worden waar mogelijk fietskoeriers ingezet om kleine verzendingen te bezorgen. In het najaar van 2020 heeft de buitendienst van Van Zelst de beschikking gekregen over  een Volkswagen ID.3, 100% elektrisch en CO2-neutraal geproduceerd.zonnepanelen vrachtauto

Compenseren

Van Zelst compenseert met diverse Cookstove projecten in Afrika

Lees in onze brochure hoe we jouw
organisatie CO2 neutraal maken

Download onze brochure
×