Vul de naam in van het bedrijf of (huis)merk in en zie wat de status van de certificering is.
CO = Certificate Owner (gecertificeerde entiteit)
EU = End User (eindgebruiker die gecertificeerde producten afneemt van de CO)
Green = Gecertificeerd
Oranje = Gecertificeerd, verlenging onder verificatie via externe audit
Rood = Niet (meer) gecertifieerd; oude verpakkingen worden opgemaakt
Scroll naar beneden om te zien wat de eisen zijn t.a.v. klimaatactie, waaraan voldaan moet zijn,  om het logo Climate Neutral Certified te mogen voeren.

Wat bedrijven daadwerkelijk doen om de klimaatimpact van hun organisatie, producten en diensten te beperken, is vaak onduidelijk. De doelstellingen zijn vaag of ambitieus en liggen vaak ver in de toekomst. De aanpak en de resultaten zijn onduidelijk.

‘Climate Neutral Certified’ betekent nu Klimaatneutraal, dus ná reductie in lijn met Klimaatakkoord van Parijs

In actie komen t.a.v. het klimaat is écht en draagt bij wanneer een bedrijf en/of product(en) en diensten voldoen aan de standaard ‘Climate Neutral Certified’. Om gecertificeerd te worden en het logo te mogen gebruiken, moeten bedrijven, producten of diensten voldoen aan de volgende kerncriteria:

  1. De CO2-uitstoot van de organisatie, het product of de dienst is berekend volgens erkende methoden en standaarden.
  2. De CO2-uitstoot wordt jaarlijks verlaagd om de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs te halen. Dit betekent dat jaarlijks de benodigde CO2-reductie wordt bereikt.
  3. De CO2-uitstoot die overblijft na reductie wordt gecompenseerd via gecertificeerde Gold Standard- of VCS-projecten.
  4. Dit betekent dat de hoeveelheid gecompenseerde CO2 jaar na jaar minder zal zijn.
  5. Communicatie over de status van de klimaatactie gebeurt op een duidelijke en transparante manier via de website, MVO-rapporten etc. Bij producten staat het logo en de claim op de verpakking en is meer informatie op de website te vinden.

Onafhankelijke ‘Certification Bodies’ (certificatie-instellingen Preferred by Nature en Ecocert) controleren of aan alle criteria in het ‘Climate Neutral Certified’ programma wordt voldaan. Dit moet met bewijzen worden aangetoond. Deze verificatie-audits vinden elk jaar plaats. Wanneer in het voorgaande jaar het reductieresultaat uitstekend was en sneller richting nul CO2 gaat, kan de certificatie-instelling besluiten om voor twee jaar te certificeren.

Dus als je echte klimaatactie belangrijk vindt, zijn ‘Climate Neutral Certified’ producten een goede keuze!

Hier vindt je diverse cases over ‘Climate Neutral Certified’ Organisaties, Producten en Diensten.

 

Learn more

Cases ter Inspiratie

Klimaatneutraal gecertificeerd Brabant Water

“We hebben stapsgewijs, over een periode van vijf jaar, onze impact op het klimaat in kaart gebracht én verminderd. Klimaatneutraal gegarandeerd is een logische stap.”

Brabant Water Directie Lees meer

Bunzl wil haar impact op het milieu verminderen.

“Het beperken van milieu en klimaatimpact én bijdragen aan bewustwording bij gebruikers zien wij als belangrijke taak op gebied van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

Bunzl Directie Lees meer

PLUS introduceert eerste klimaatneutraal gecertificeerde banaan

“PLUS koos als supermarkt al jaren geleden voor Fairtrade; nu omarmen ze ook voor hun huismerken klimaatneutraal gecertificeerde producten. Ketens worden transparant gemaakt, ook voor de klimaatimpact. “We zijn enorm blij dat consumenten onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid waarderen.”

Eric Leebeek Commercieel directeur Lees meer

Noordhoff - Integraal verduurzamen en klimaatneutraal opereren

“Al ruim 175 jaar werken wij aan de toekomst van kinderen door professionele leermiddelen te ontwikkelen. Door onze bedrijfsvoering integraal duurzamer te maken, willen we als Noordhoff Uitgevers ook in bredere zin bijdragen aan een goede toekomst voor volgende generaties”

Arjen Holl Algemeen directeur - Noordhoff uitgevers Lees meer

Nordian Capital Partners

Want ambitieus als ze zijn, neemt deze Private Equity Investor alle bedrijven waarin zij participeren mee. Zij zoeken bedrijven die waarde toevoegen, innovatief en onderscheidend zijn. “Proud of our companies making impact”

Freek van Schijndel – Investment Associate. Lees meer
×