Vliegreizen veroorzaken veel CO2-uitstoot
Kom in actie en verminder dit

De luchtvaartsector zorgt voor 4% van de globale uitstoot van broeikasgassen. Innovaties op het gebied van brandstoffen zijn onvoldoende om de sector binnen 10 jaar te verduurzamen. Onderneem als milieubewuste organisatie zelf actie! Bijvoorbeeld door CO2-compensatie voor jouw zakelijke reizen, dit kan tot 25% reductie opleveren van de uitstoot. Daarnaast kun je door duurzaam zakenreizen geld besparen, deze besparing kan oplopen tot 15%. Doe dit door bewust te kijken naar alternatieven, een treinreis of online meeting is namelijk vaak goedkoper dan een vlucht. Benieuwd hoe je ervoor kunt zorgen dat de CO2-uitstoot van de zakelijke reizen door jouw organisatie kunt realiseren? Lees het in onze whitepaper.

Meer weten over hoe jouw organisatie tot een duurzaam zakenreisbeleid kan komen?

Nauwkeurig inzicht in de CO2-Footprint van vliegreizen

Climate Neutral Group heeft dé tool om de CO2-reductie van vliegreizen nauwkeurig te berekenen; gebaseerd op het GHG-protocol en alle details, die van invloed zijn op de CO2-uitstoot van jouw vlucht. Door internationaal erkende emissiefactoren te gebruiken is onze tool wereldwijd inzetbaar. Onze CNG Flight Carbon Calculator is gekoppeld aan het boekingssysteem van de meeste reisagenten (TMC’s). Met de CNG Flight Carbon Calculator (FCC), kunnen we op een nog nauwkeuriger manier de CO2 uitstoot berekenen, ‘fuel based’ i.p.v. ‘distance based’. Bij de berekening wordt nu het vliegtuigtype, vluchtduur, stoel configuratie, leeftijd, vluchtklasse en passagiersbeladingsfactor meegenomen in onze calculatie. Zelfs als er, deels, gevlogen wordt op duurzamere brandstof zit dat ook in de berekening. Zo wordt de CO2-uitstoot berekend bij de boeking en kan de compensatie ervan direct geregeld worden. Werk je niet met een reisagent? Dan kunnen wij alle data van vliegreizen van jouw organisatie in één keer in de FCC verwerken. Ook de analyse mogelijkheden voor een duurzaam zakenreisbeleid zijn geoptimaliseerd! Deze nieuwe tool is de basis voor jouw weg naar Zero CO2 door je zakelijke vliegreizen; inclusief reductie en compensatie.

Meer weten over wat jouw organisatie kan doen 
om tot een duurzaam zakenreisbeleid te komen?

Neem contact op met onze specialisten

Reductie na inzicht door
de TravelScan

Onderneemt jouw organisatie wereldwijd? Dan is een groot deel van jouw CO2-Footprint de uitstoot van zakelijke vliegreizen. We zien dat het aandeel door vliegen kan oplopen tot 50% van de CO2-Footprint. Wil jij meters maken met de CO2-compensatie van je vliegreizen? Dan is onze TravelScan en het daaraan gekoppelde advies voor een duurzaam zakenreisbeleid jouw eerste stap. Met behulp van CNG Flight Carbon Calculator en expertise maken we een passend beleid voor jou organisatie.

Meer weten over onze Travelscan contact onze specialist?

GreenSeat = actieve CO2-compensatie bij vliegen

Via GreenSeat, onderdeel van CNG, worden zakelijke reizen gecompenseerd. Dit gaat via mooie klimaatprojecten elders op de wereld, bijvoorbeeld ons biogasproject in Cambodja of het realiseren van efficiënte cookstoves in Oeganda. Ruim 18 jaar geleden ontstond GreenSeat vanuit de overtuiging dat het klimaat veranderde én dat vliegen daar veel impact op had. Inmiddels is GreenSeat een begrip bij de zakenreiziger, de consument én in de reiswereld als het gaat om vliegen zonder impact.

Meer weten?

Ben je een zakelijke reisagent?

Bedrijven willen een duurzaam zakenreisbeleid. In hun route naar Net Zero CO2 willen ze hun klimaatimpact verminderen door reductie. Daarnaast kiezen ze ervoor om klimaatneutraal te vliegen door middel van compensatie op GreenSeat. Speel als reisagent hierop in en kies voor onze CNG Flight Carbon Calculator & Offsetting Tool. Deze is eenvoudig te koppelen aan jouw boekingssysteem en berekent direct de CO2-uitstoot en de kosten voor compensatie. Het is ook mogelijk om jouw relaties inzicht te geven in de CO2-uitstoot van hun vliegreizen. Dit hebben zij nodig om de complete CO2-Footprint van de organisatie in kaart te brengen. Ben je reisagent (TMC of touroperator), neem vrijblijvend contact op met Marjan Verbeek, Partnership Manager, om de mogelijkheden te bespreken. Ook voor touroperators die reizen aan consumenten is onze tool ook de beste oplossing om te koppelen aan jouw boekingssysteem!

Neem contact met ons op

Duurzaam vliegen staat bij onze klanten op #1 

Klimaatneutraal gecertificeerd Brabant Water

“We hebben stapsgewijs, over een periode van vijf jaar, onze impact op het klimaat in kaart gebracht én verminderd. Klimaatneutraal gegarandeerd is een logische stap.”

Brabant Water Directie Lees meer

Bunzl wil haar impact op het milieu verminderen.

“Het beperken van milieu en klimaatimpact én bijdragen aan bewustwording bij gebruikers zien wij als belangrijke taak op gebied van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

Bunzl Directie Lees meer

PLUS introduceert eerste klimaatneutraal gecertificeerde banaan

“PLUS koos als supermarkt al jaren geleden voor Fairtrade; nu omarmen ze ook voor hun huismerken klimaatneutraal gecertificeerde producten. Ketens worden transparant gemaakt, ook voor de klimaatimpact. “We zijn enorm blij dat consumenten onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid waarderen.”

Eric Leebeek Commercieel directeur Lees meer

Noordhoff - Integraal verduurzamen en klimaatneutraal opereren

“Al ruim 175 jaar werken wij aan de toekomst van kinderen door professionele leermiddelen te ontwikkelen. Door onze bedrijfsvoering integraal duurzamer te maken, willen we als Noordhoff Uitgevers ook in bredere zin bijdragen aan een goede toekomst voor volgende generaties”

Arjen Holl Algemeen directeur - Noordhoff uitgevers Lees meer

bloomon als klimaatneutrale bloemist

Al sinds de oprichting van bloomon in 2014 is duurzaamheid een belangrijk thema voor ons. Door keuze voor certificering volgens de Klimaatneutraal standaard van Climate Neutral Group, zijn we nu al 100% klimaatneutraal en worden we uitgedaagd om ieder jaar nog meer te reduceren.

Roy Barnhoorn Sourcing & Sustainability manager - bloomon Lees meer

Kaasmakerij van CONO klimaatneutraal gecertificeerde organisatie

“Wij zijn trots op de stappen die we al gezet hebben om onze CO2-uitstoot te reduceren en gaan ons inzetten om ieder jaar weer meer te doen. De Klimaatneutraal standaard van CNG helpt ons de bij de monitoring en bijsturing om in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs te reduceren.”

Grietsje Hoekstra Manager Sustainability Lees meer

Meer weten over
CO2-compensatie bij vliegen?

Download onze whitepaper
×