01 / 05

CO2-Footprint

De weg van A naar Zero CO2 begint met het berekenen van de CO2-voetafdruk van jouw organisatie. Voor ieder type bedrijf hebben we passende tools beschikbaar. We kunnen tevens de voetafdruk berekenen van een product door een Life Cycle Assessment (LCA). Ook de Footprint van diensten is voor ons geen probleem. De CO2-Footprint is de start van reductie en helpt je om duidelijk over jouw klimaatambities én resultaten te communiceren.

Meer weten
02 / 05

Reductie

Met de CO2-Footprint weet je waar je staat. Een belangrijke voorwaarde om een reductiestrategie te bepalen. Onze consultants laten zien dat jouw ondernemersambitie en het realiseren van klimaatdoelen hand in hand gaan. Concreet zoomen we in op mobiliteit, energie, vliegreizen en de supply chain van producten. Is daar ‘dieper’ inzicht voor nodig dan hebben wij daar diverse scans voor. Door gerealiseerde reductie te monitoren en te managen gaan we samen voor Zero CO2 in 2050.

Meer weten
03 / 05

Compensatie

Compensatie maakt de CO2-Footprint, die na reductie resteert, van jouw organisatie of product direct klimaatneutraal. Het is mooie aanvulling in een net zero strategie richting 2050. Wij zoeken naar het klimaatproject dat het beste past bij jouw organisatie, dienst of product; in Nederland of elders. Zo draag je sneller bij aan het realiseren van de klimaatdoelen van Parijs én de duurzame ontwikkelingsdoelen van de UN (SDGs). Climate Neutral Group garandeert CO2-reductie, al onze projecten voldoen aan strenge kwaliteitscriteria. Voor organisaties met een grote footprint, kunnen wij maatwerk leveren, op zoek gaan naar speciale projecten en ondersteunen bij insetting.

Meer weten
04 / 05

Certificering

Zet jij je in voor het klimaat, reduceer je volgens de ambities uit het Akkoord van Parijs en ben je nu al klimaatneutraal door compensatie? Dan kun je de stappen die jij met je organisatie, producten of diensten hebt gezet door een onafhankelijke partij laten toetsen aan de standaard Climate Neutral Certification. Als resultaat mag je het keurmerk ‘Climate Neutral Certified’ gebruiken voor je organisatie, producten of diensten. Dit geeft je formele en zichtbare erkenning van je inspanningen.

Meer weten
05 / 05

Consultancy

Onze bevlogen consultants, ieder met een eigen expertise, begeleiden jou bij alle voorgaande stappen. Samen hebben we één doel: jouw organisatie een waardevolle bijdrage laten leveren aan Zero CO2 in 2050. Met oog voor je organisatie, de mensen en stakeholders zorgen wij dat het voor jou werkt. Voor een gezonde en Future Proof toekomst. Wat wij nog meer kunnen betekenen?

Meer weten

Ontdek hoe wij jouw organisatie
kunnen helpen naar Zero CO2

Download onze brochure
×