Climate Neutral Certified
waarom wij anders zijn

Er bestaan veel programma’s met een CO2– of Klimaatneutraal-logo. Ze vereisen vaak compensatie, maar stellen geen eisen aan CO2-reductie. Ons Klimaatneutrale Certificeringsprogramma gaat juist hier een stap verder:  elk jaar moet je CO2-uitstoot gereduceerd worden in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs. Het doel is om in 2050 (bijna) Absolute zero-emissie te behalen. Geen uitstel, maar ieder jaar actie en resultaat op reductie!

Waarom die ambitie? Omdat wij ervan overtuigd zijn dat alleen compensatie de wereld niet gaat redden. Het is tijd om nu in actie te komen. Doe mee met ons op weg van A naar Zero CO2. Start nu met inzicht en reductie; kies aanvullend voor certificering en word erkend voor je inspanningen! Of je nu een beginner of een koploper bent; neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor jouw bedrijf en producten.

Download brochure

Onafhankelijk
Klimaatneutraal Keurmerk

Onze Climate Neutral Certification Standaard biedt een gestructureerde methode en tools voor jouw klimaatbeleid richting Zero CO2. Alle maatregelen die zijn genomen om de CO2-uitstoot te verminderen en de rest te compenseren, worden onafhankelijk getoetst aan de hand van duidelijke criteria. Dit betekent dat je het Climate Neutral Certified-label kunt gebruiken voor je organisatie, product of dienst. CNG heeft bij de ontwikkeling van deze standaard de ‘Codes of Good Practice’ gevolgd van ISEAL, de instantie die toezicht houdt op internationale duurzaamheidsstandaarden. We zijn zelfs door ISEAL geaccepteerd als Community Member. Daarnaast worden alle gecertificeerde organisaties en producten geverifieerd door onafhankelijke ‘Certification Bodies’.

Download brochure

Climate Neutral Certified Producten?

Download de brochure

Waarom kiezen voor
Climate Neutral Certification?

Vaak is het klimaatbeleid qua doelen niet helder, is de aanpak versnipperd en zijn de resultaten onzichtbaar. Met het Climate Neutral Certification programma zorg je ervoor dat jouw klimaatbeleid qua doelen aansluit met wat er wereldwijd is afgesproken; consistent en stevig ingebed in jouw organisatie. En je laat zien welke stappen er zijn gezet om de CO2-uitstoot in kaart te brengen, te verlagen, en klimaatneutraal te worden met gecertificeerde compensatieprojecten. Onafhankelijk getoetst aan heldere criteria.

Download brochure

Ons Climate Neutral Certification Programma
werkt voor jou als een Climate Management Systeem

Het programma helpt om je duurzaamheidsbeleid in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs te versnellen en zichtbaar te maken voor je stakeholders. Alle stappen om je CO2-uitstoot te reduceren en via compensatie nu al klimaatneutraal te zijn, worden onafhankelijk getoetst aan heldere criteria. Met als resultaat dat je inspanningen zichtbaar worden door het keurmerk ‘Climate Neutral Certified’, voor je organisatie, product of dienst. En het geeft je de structuur en handvatten van een Management Systeem. Meedoen of meer weten?

Download onze brochure

Wil je een demonstratie van de Standaard?
Ontdek jouw weg naar Zero CO2


 

Maak een afspraak
×