Footprinting met
Climate Neutral Group

Een CO2-Footprint of CO2-voetafdruk is de berekening van de totale uitstoot van broeikasgassen door een organisatie. Bij alle activiteiten, energieverbruik, mobiliteit, transport, opslag en vliegreizen, komen er CO2 en andere andere broeikasgassen vrij. Ben een producent dan kijken naar de CO2-uitstoot in je de volledige supply chain van je producten. Voor het berekenen van de CO2-Footprint hebben we diverse tools beschikbaar. Door onze methodes en een duidelijke presentatie van het resultaat helpen we met jouw ambitie, strategie en CO2-reductie naar net-zero. Het is tevens een solide basis voor je duurzaamheidsrapportage: transparant en geloofwaardig!

CO2-Footprint |
Voor organisaties

Wij zorgen ervoor dat de CO2-voetafdruk van jouw organisatie voldoet aan erkende standaarden voor de berekening van broeikasgasemissies. Voor ieder type bedrijf hebben we een passende methode. Van een basic tot een uitgebreide variant voor organisaties met meerdere bedrijfsonderdelen of vestigingen. Volledig maatwerk is ook mogelijk. Onze experts helpen je vooraf helder te krijgen welke emissies relevant zijn. Dit zijn er vaak meer dan je in eerste instantie verwacht. Zo zorgen wij voor de juiste keuzes als grondslag voor een solide CO2-Footprint; de start van A naar Zero CO2.
Weten welke footprint-tool het beste bij jou past?

Neem contact met ons op

Lees in onze brochure hoe wij jouw organisatie
begeleiden van A tot Zero CO2 

Download onze brochure

CO2-Footprint (Life Cycle Assessment - LCA) | Product

In de foodsector wordt, net als in de maakindustrie en bouwsector, de klimaatimpact van producten steeds relevanter. Afhankelijk van het soort product, je doel en wensen, kunnen wij door een uitgebreide Life Cycle Assessment of aan de hand van een vragenlijst de CO2-voetafdruk van de gewenste producten berekenen. Onze LCA experts beschikken over de juiste kennis en tools. We gebruiken ‘modelling’ software van SimaPro met uitgebreide datasets met de CO2-uitstoot van allerlei soorten materialen en ingrediënten: Ecoinvent, Agri-footprint en ReCiPe.
Als je hiermee aan de slag gaat, denk dan aan certificering, zodat je product zichtbaar het label Climate Neutral Certified dragen.

Neem contact met ons op

Special | CNG Coffee Carbon Footprint Tool

Bij ‘food’ uit landen rondom de evenaar lopen producenten op kop als het gaat om het verminderen van de klimaatimpact. Deze landen worden hard geraakt door de klimaatverandering. Boeren zien hun oogst teruglopen, voornamelijk bij koffie. Om de klimaatimpact van koffieproducten te berekenen, hebben we een eigen tool: de Coffee Carbon Footprint Calculator. Hiermee is de CO2-Footprint (LCA) eenvoudig te berekenen; van bonen tot cups van diverse melanges en bonensoorten van diverse herkomst. Tal van koffiebranders en koffiemerken gebruiken deze tool al, waarbij ze aanvullend kiezen voor ‘Climate Neutral Certified’. Daarnaast hebben we ook voor tal andere (tropische) voedselproducten CO2-Footprints berekend. Onze Carbon Advisor, Mark Huis in ‘t Veld, kan je hier alles over vertellen.

Neem contact met ons op

CO2-Footprint | Dienst

Climate Neutral Group maakt het mogelijk om de CO2-uitstoot van geleverde diensten te berekenen. Dat is eenvoudig bij services die online retailers, webshops, pakketdiensten of personenvervoerders bieden. Bij financiële diensten en beleggingsportefeuilles is de klimaatimpact een hot-item. Voor deze laatste diensten verzorgen onze consultants maatwerk. Bied jij een dienst aan wil weten of jij daar de Footprint van kunnen berekenen?

Neem contact met ons op

PLUS introduceert eerste klimaatneutraal gecertificeerde banaan

“PLUS koos als supermarkt al jaren geleden voor Fairtrade; nu omarmen ze ook voor hun huismerken klimaatneutraal gecertificeerde producten. Ketens worden transparant gemaakt, ook voor de klimaatimpact. “We zijn enorm blij dat consumenten onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid waarderen.”

Eric Leebeek Commercieel directeur Lees meer

Klimaatneutraal gecertificeerd Brabant Water

“We hebben stapsgewijs, over een periode van vijf jaar, onze impact op het klimaat in kaart gebracht én verminderd. Klimaatneutraal gegarandeerd is een logische stap.”

Brabant Water Directie Lees meer

Bunzl wil haar impact op het milieu verminderen.

“Het beperken van milieu en klimaatimpact én bijdragen aan bewustwording bij gebruikers zien wij als belangrijke taak op gebied van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

Bunzl Directie Lees meer

Kleine organisatie en zelf aan de slag
met je voetafdruk en compensatie?

Ga dan naar onze website calculator
×