CO2-compensatie |
Laat zien waar jij voor staat

Compenseren van je CO2-uitstoot past in een ambitieuze Net-Zero strategie en is nodig om de klimaatdoelen te behalen. Want ook na CO2-reductie resteert er nog steeds CO2-uitstoot. Innovaties en oplossingen om CO2 te reduceren helpen je richting Net Zero, maar 0 CO2-uitstoot bereik je pas op de langere termijn. Om nu meer te doen en echt bij te dragen, is CO2 compensatie een mooie oplossing. Zo zorg je ervoor dat de overgebleven CO2-uitstoot per direct niet extra in de atmosfeer terecht komt.

Door te compenseren investeer je in één van onze duurzame klimaatprojecten die elders voor eenzelfde hoeveelheid CO2-reductie zorgen. En compenseren zorgt voor impact die verder gaat dan het klimaat! Met onze projecten draag je ook bij aan de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties. Laat zien waar jij voor staat!

Contact onze Carbon Advisors

CO2-compensatie |
Onze klimaatprojecten

Climate Neutral Group biedt klimaatprojecten die voldoen aan de VCS of Gold Standard en bijdragen aan duurzame ontwikkelingsdoelen (SDGs). Dit en ons membership van ICROA, de International Carbon Reduction & Offsetting Alliance zorgt ervoor dat compensatie via onze projecten voldoen aan de hoogste kwaliteitscriteria. Er is keuze genoeg: efficiënte cookstoves, koken op zon of biogas, hernieuwbare energieprojecten en ‘nature based’ projecten, zoals bosbehoud en aanplant. Heb je een voorkeur voor landen? Wij hebben projecten in Afrika, Zuid Amerika, Azië en zelfs Nederland. Voor het klimaat maakt niet uit waar de CO2-reductie gebeurt.

Bekijk onze klimaatprojecten

Zien wat compensatie betekent?
Wij brengen onze impact in beeld 

Download ons Impact Rapport

CO2-compensatie |
Maatwerk en consultancy

Bij de keuze voor compensatie kan ook maatwerk komen kijken. Ligt er een strategisch vraagstuk met betrekking tot compensatie, moeten er stakeholders betrokken worden, richt het bedrijf zich op specifieke SDGs of spelen er communicatievraagstukken? Dan kunnen onze experts op gebied van compensatie de support bieden die je nodig hebt. Als het gaat om CO2-compensatie van een groot volume, kunnen wij voor je op zoek naar een uniek project speciaal voor jouw organisatie.

Neem contact met ons op

CO2-compensatie |
Projectontwikkeling en certificering

Heb jij een techniek, (circulair) proces of innovatie die CO2 reduceren en dan kan carbon financiering helpen. Onze experts kunnen onderzoeken of jij de gereduceerde CO2 van jouw innovatie kunt vermarkten om zo jouw innovatie financieel rond te krijgen. In een volgende stap kunnen wij je helpen de vertaalslag te maken naar een methodologie, die onder VCS of Gold Standard gecertificeerd kan worden. Onze Carbon en Project Development experts kunnen je verder helpen. Ook op ons kantoor in Zuid-Afrika zijn specialisten op dit gebied beschikbaar.

Neem contact met ons op

CO2-compensatie |
In de keten van je product

Naast compensatie, ook wel offsetting genoemd, zien wij bij agrifood producenten de behoefte om te reduceren in hun keten, de supplychain. Zij hebben hun keten in kaart en kennen de herkomst van hun producten. Ter plaatse CO2 reduceren en ervoor zorgen dat de lokale arbeiders er profijt van hebben, is bijvoorbeeld bij koffie, chocolade en zuivel een hot item. ‘Insetting naast offsetting’ wordt dat genoemd. Wij zijn voor jou een deskundige partner om aan CO2-reductie in jouw keten waarde toe te kennen. Deze telt letterlijk mee voor de reductie in jouw weg naar Zero CO2.

Neem contact met ons op

Climate Neutral Certification |
maakt jouw inspanningen zichtbaar

De stappen van A naar Zero CO2, Footprinting, Reductie en Compensatie goed doorlopen? Dan geeft het Climate Neutral Certification programma extra waarde door een onafhankelijke toetsing. Het keurmerk ‘Climate Neutral Certified’ maakt de claim Klimaatneutrale Organisatie, Product of Dienst, transparant en geloofwaardig.

Meer over Climate Neutral Certifcation

Ontdek hoe wij jouw organisatie
kunnen helpen naar Zero CO2

Download onze brochure
×