CO2-reductie

Je CO2-Footprint is de start van de reductie. Per onderdeel van je voetafdruk, waarbij kunt denken aan mobiliteit, transport, energie en vliegreizen, maken onze consultants een verdiepingsslag. En we pakken de reductie in de supplychain van je producten gestructureerd aan. Daarna stellen we een ambitie en een reductiestrategie vast. We zorgen voor draagvlak bij de directie of management van jouw bedrijf. En realistisch Plan van Aanpak en Monitoring maakt jouw route van A naar Zero CO2 in 2050 een succes. Scroll verder voor onze focusgebieden:

  • Energie – Besparing & Transitie
  • Mobiliteit & Transport
  • Internationaal zakenreizen – Vliegen
  • Producten en Diensten – Supply Chains

CO2-reductie |
Energie

Het groeiende energieverbruik op basis van fossiele brandstoffen zorgt nog steeds voor CO2-toename in onze atmosfeer. Onze Aanpak Energiebesparing, tot en met de implementatie van de maatregelen, geeft snel resultaat in CO2-reductie. Naast energiebesparing kijken wij of eigen opwek óf een transitie naar hernieuwbare energie mogelijk is. Is bijvoorbeeld een investering in zonnepanelen haalbaar? Van het type dak en subsidies tot terugverdientijd (ROI), wij kijken met je mee. Ook helpen we je met de overstap naar echte groene stroom Garanties van Oorsprong (GvO’s) en de beste contracten.

Meer over onze aanpak op 'Energie'?

Lees in onze brochure hoe wij jouw
organisatie van A naar Zero CO2 helpen

Download onze brochure

CO2-reductie |
Mobiliteit

Wist je dat zakelijke mobiliteit gemiddeld 42% van een CO2-voetafdruk is? En dit kan oplopen tot wel 90% bij een dienstverlener met veel auto’s op de weg? Hoog tijd dus om dat percentage te verlagen. Via een Mobiliteitsscan brengen we alles in kaart; het zakelijke – en woon-werkverkeer. We stellen een plan met oplossingen op, die jouw CO2-uitstoot en mobiliteitskosten verlagen. De transitie naar een elektrisch wagenpark wordt bereikbaar en werken op afstand geeft een solide basis. Zo beweegt je organisatie letterlijk en figuurlijk van A naar Zero CO2.

Meer weten over duurzame mobiliteit en transport?

CO2-reductie |
Vliegen

Vliegen heeft een enorme klimaatimpact, 4% van de wereldwijde uitstoot, en is een aparte tak van sport. Zeker als het gaat om het verkrijgen van gedetailleerd inzicht en het reduceren van CO2-uitstoot. Door onze ervaring van ruim 18 jaar, kunnen wij ons op dit gebied een echte specialist noemen. We hebben internationaal opererende bedrijven geholpen bij het reduceren van hun CO2 en daarmee de klimaatimpact van hun zakelijke vluchten. Benieuwd hoe? Wij hebben alle tools, van de slimme CNG Travel Carbon Footprint Tool tot de Travelscan, en experts in huis. De boekingssystemen van de belangrijkste internationale reisagenten zijn inmiddels aangesloten op onze online tool.

Meer weten

CO2-reductie |
Product

Om de CO2-uitstoot van een product te verminderen, is de CO2-Footprint in de supply chain het uitgangspunt. Afhankelijk van het soort product, productieproces, ingrediënten/materialen, herkomst en distributie, is de reductiestrategie altijd maatwerk die we pragmatisch opzetten. Onze specialisten helpen je op weg naar Zero CO2. Leveranciers worden uitgedaagd en als het gaat om de transitie van agrovoedingsproducten naar “Climate-Smart Agriculture” hebben we een uitgebreid netwerk, ook voor Insetting. De focus van onze adviseurs ligt op het snel behalen van grote klimaatwinst en een duidelijk reductieplan voor de toekomst. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Cases ter Inspiratie

Klimaatneutraal gecertificeerd Brabant Water

“We hebben stapsgewijs, over een periode van vijf jaar, onze impact op het klimaat in kaart gebracht én verminderd. Klimaatneutraal gegarandeerd is een logische stap.”

Brabant Water Directie Lees meer

Bunzl wil haar impact op het milieu verminderen.

“Het beperken van milieu en klimaatimpact én bijdragen aan bewustwording bij gebruikers zien wij als belangrijke taak op gebied van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

Bunzl Directie Lees meer

PLUS introduceert eerste klimaatneutraal gecertificeerde banaan

“PLUS koos als supermarkt al jaren geleden voor Fairtrade; nu omarmen ze ook voor hun huismerken klimaatneutraal gecertificeerde producten. Ketens worden transparant gemaakt, ook voor de klimaatimpact. “We zijn enorm blij dat consumenten onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid waarderen.”

Eric Leebeek Commercieel directeur Lees meer

Noordhoff - Integraal verduurzamen en klimaatneutraal opereren

“Al ruim 175 jaar werken wij aan de toekomst van kinderen door professionele leermiddelen te ontwikkelen. Door onze bedrijfsvoering integraal duurzamer te maken, willen we als Noordhoff Uitgevers ook in bredere zin bijdragen aan een goede toekomst voor volgende generaties”

Arjen Holl Algemeen directeur - Noordhoff uitgevers Lees meer

Nordian Capital Partners

Want ambitieus als ze zijn, neemt deze Private Equity Investor alle bedrijven waarin zij participeren mee. Zij zoeken bedrijven die waarde toevoegen, innovatief en onderscheidend zijn. “Proud of our companies making impact”

Freek van Schijndel – Investment Associate. Lees meer

Ontdek hoe wij jouw organisatie
kunnen helpen naar Zero CO2

Download onze brochure
×