Duurzame mobiliteit is makkelijker dan je denkt

We zien dat bij dienstverleners tussen de 40 en 70% van de CO2-voetafdruk wordt veroorzaakt door zakelijk rijden en vliegen. Door de huidige corona pandemie hebben deze ritten en vluchten het afgelopen jaar behoorlijk stilgelegen. Dat was zoeken, en we zien dat veel van onze klanten hier inmiddels een nieuwe modus in te pakken hebben gekregen. Dit betekent vaak ook: het herdefiniëren van het mobiliteitsbeleid, toegepast naar een post-COVID19 wereld.

Ben je op zoek naar reductiemogelijkheden om jouw mobiliteitsbeleid post-corona in te richten? Bent benieuwd hoeveel CO2-uitstoot het woon-werkverkeer van jouw organisatie veroorzaakt(e)? Dan hebben wij een mooi aanbod. Climate Neutral Group mag namelijk een mobiliteitsscan t.w.v. €2000 inzetten bij bedrijven gevestigd in regio Amsterdam, regio Utrecht of regio Oost. De mobiliteitsscan is relevant wanneer uw organisatie minimaal 100 fte in dienst heeft en u de bijbehorende data (afgelegde reiskilometers) inzichtelijk heeft van uw werknemers. De mobiliteitsscan levert inzicht op qua CO2-emissies en alternatieven. Je ontvangt een rapport waarin verschillende reductiemaatregelen voor het woon-werkreisgedrag van jouw werknemers op een rij gezet worden. Zodat je daarna de juiste keuzes kunt maken in het herdefiniëren van uw mobiliteitsbeleid.

Ook zakelijk rijden in kaart brengen? Ook dat kunnen we. Met het verkregen inzicht stellen wij u duurzame oplossingen voor, die de CO2-uitstoot door mobiliteit en de mobiliteitskosten van jouw bedrijf verlagen. Onze mobiliteitsspecialist adviseert en heeft toegang tot een uitgebreid netwerk van mobiliteitspartners. Na reductie kan de CO2-uitstoot die resteert gewoon meelopen in de compensatie van jouw totale CO2-Footprint. Als jullie gebruik maken van tankpassen kan compensatie daarin meelopen. Ook hebben wij partnerships met de meeste leasemaatschappijen.

Veel logistiek en transport? Door ons werk met producenten, het verduurzamen van hun supplychains en voor diverse webshops, kunnen wij hier niet om logistiek en transport heen. Zo zijn ‘Lean & Green’ en de ‘Big Mile’ zijn programma’s waarmee onze experts jou kunnen helpen.

Neem contact met ons op
×