“We zijn blij en trots dat ons Climate Neutral Certified-keurmerk is opgenomen als Topkeurmerk voeding in de Keurmerkenwijzer van Milieu Centraal!” aldus René Toet, Managing Director van Climate Neutral Group. “Dit is een enorme stimulans en erkenning voor de koplopers die al actief zijn met dit keurmerk om door te gaan op de ingeslagen weg. Met reductie als belangrijkste actie sporen we anderen aan om ook hun klimaatambitie te tonen in het belang van onze planeet.”

De urgentie van het thema klimaat en de actie die dit vraagt heeft een belangrijke rol gespeeld in de acceptatie van ‘Climate Neutral Certified’ als Topkeurmerk. De Keurmerkenwijzer van Milieu Centraal biedt consumenten een handvat om duurzame keuzes te maken. Dat draagt bij aan de noodzakelijke kennis en bewustwording om grote stappen te zetten richting Net Zero CO2 in de cruciale jaren die voor ons liggen.

Doordat onze certificering in het najaar van 2021 geaccepteerd is door ISEAL voldoen we aan een belangrijke voorwaarde. Na de laatste selectie topkeurmerken in 2019 heeft Milieu Centraal de prioriteit bij voedingsproducten gelegd die breed verkrijgbaar zijn in de supermarkt. Door de grote hoeveelheid verschillende claims die er vandaag de dag zijn is het belangrijk om de consument te helpen met het maken van een duurzame keuze.

Door de vele aanmeldingen in combinatie met de intensieve procedure heeft de beoordeling bijna een jaar in beslag genomen. Milieu Centraal heeft zelf de eerste beoordeling gedaan, waarna er een tweede ronde plaatsvond door een externe expertgroep. Vanwege het feit dat de Climate Neutral Certification-standaard een generiek klimaat-programma is, laat deze positieve beoordeling de robuustheid zien van het CNC-keurmerk in het algemeen. Het centraal stellen van gerealiseerde reductie in de standaard volgens het Klimaatakkoord van Parijs blijkt de juiste weg naar Zero CO2.

Milieu Centraal is een organisatie die zich al jaren inzet om de kennis over en bewustzijn bij consumenten met betrekking tot duurzaamheid te vergroten. Met onafhankelijke voorlichting bieden ze de consument een praktische gids met duurzame tips en adviezen, waarmee iedereen eenvoudig kan bijdragen aan een beter klimaat.

Lees hier het volledige persbericht van Milieu Centraal:

12 keurmerken komen als beste door de keuring

 

 


Naar de Climate Neutral Certification website

Klik hier
×