Kwaliteit en Procedures

Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Climate Neutral Group. In ons Climate Neutral Certification programma zijn de diensten die wij leveren geborgd. Onze berekeningen van Footprints zijn conform protocollen en onze emissiefactoren zijn altijd up-to-date. Daarnaast moeten onze klimaatprojecten voldoen aan bepaalde criteria. Om dit goed te bewaken zijn er procedures opgesteld en worden wij daarop extern gecontroleerd. Om zo de klimaatimpact die jij maakt van A naar Zero CO2 te waarborgen. Onderstaand lees je meer over:

  • Strenge kwaliteitscriteria Klimaatprojecten
  • Review Emissiefactoren t.b.v. Footprint berekeningen
  • Audits bij Climate Neutral Group (ICROA en BCorp)

 

Strenge kwaliteitscriteria

Voor wat betreft compensatie bij Climate Neutral Group krijg je de garantie dat door jouw aangekochte CO2-credits, carbon credits, daadwerkelijk zorgen voor een afname van CO2 in de atmosfeer. Elke credit staat voor een geverifieerde afname van duizend kilo CO2 in de atmosfeer (Verified Emission Reductions: VER’s). Onze projecten voldoen aan Gold Standard of VCS. Het verifiëren gebeurt door onafhankelijke, internationaal erkende bureaus. Ze controleren of de projecten aan nauwkeurig de omschreven standaarden voldoen. Ons lidmaatschap van ICROA waarborgt dat wij voldoen aan strenge eisen m.b.t. onze carbon credits boekhouding.  In ons Factsheet Strenge Kwaliteitscriteria lees je er meer over.

Download onze kwaliteitscriteria

Review emissiefactoren

Voor relaties is het belangrijk om te weten welke emissiefactoren door Climate Neutral Group worden gehanteerd en wat de wijzigingen zijn. Zo weten organisaties dat de CO2-voetafdruk die wij berekenen altijd voldoet aan de laatste inzichten en kunnen ze mogelijke verschillen in CO2-uitstoot met het voorgaande jaar altijd verklaren. Deze werkwijze hebben wij vastgelegd in de Procedure Emissiefactoren. In de Review emissiefactoren 2020-2021 staat een overzicht van de emissiefactoren die Climate Neutral Group gaat hanteren voor de CO2-voetafdrukberekeningen over het jaar 2021. De meest opvallende wijzigingen t.o.v. de factoren van 2021 lichten wij in de Review toe. In de Review vind je beide sets factoren, 2020 en 2021. Zo kun je ook de factoren zien die gebruikt worden voor de voetafdrukberekening over 2019. De vorige Review 2019-2020 vind je hier.

Download de Review 2021

Audits

Climate Neutral is lid van ICROA, the International Carbon Reduction & Offsetting Alliance. Wij moet voldoen aan hun ‘Code of Best Practice’ en worden jaarlijks geaudit door een onafhankelijke instantie: Climate Check. Ook het feit dat wij een B Corporation zijn brengt een jaarlijkse audit met zich mee.

Meer informatie over hoe wij de kwaliteit van onze diensten waarborgen?

Meer weten over onze
kwaliteit en procedures?

Neem contact op
×