Kwaliteit en Procedures

Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Climate Neutral Group. In ons Climate Neutral Certification-programma zijn de diensten die we leveren goed geborgd. Onze berekeningen van footprints zijn conform protocollen en onze emissiefactoren zijn altijd up-to-date. Daarnaast moeten onze klimaatprojecten voldoen aan bepaalde criteria. Om dit goed te bewaken zijn er procedures opgesteld waar we extern op worden gecontroleerd. Zo kunnen we de klimaatimpact die jij maakt van A naar Zero CO2 waarborgen. Onderstaand lees je meer over:

  • Strenge kwaliteitscriteria klimaatprojecten
  • De methodologie van emissiefactoren t.b.v. footprint-berekeningen
  • Audits bij Climate Neutral Group (ICROA en BCorp)

 

Strenge kwaliteitscriteria

Als je compenseert bij Climate Neutral Group krijg je de garantie dat door jouw aangekochte CO2-credits (carbon credits) daadwerkelijk zorgen voor een afname van CO2 in de atmosfeer. Elke credit staat voor een geverifieerde afname van duizend kilo CO2 in de atmosfeer (Verified Emission Reductions: VER’s). Onze projecten voldoen aan Gold Standard of VCS en worden door onafhankelijke, internationaal erkende bureaus geverifieerd. Ze controleren nauwkeurig of de projecten aan de omschreven standaarden voldoen. Ons lidmaatschap van ICROA waarborgt daarnaast dat wij hun strenge eisen (ICROA’s Code of Best Practice) volgen door jaarlijkse audits via ClimateCheck. Hier vind je de meest recente verklaring dat wij voldoen. En in ons Factsheet Kwaliteitscriteria lees je alles wat relevant is voor de compensatieprojecten die wij aanbieden.

Download onze kwaliteitscriteria

Methodologie CO2-voetafdrukcalculaties en emissiefactoren

Als we vanuit Climate Neutral Group een footprint maken, is het van belang dat we daarvoor de juiste emissiefactoren gebruiken. Dat doen we volgens de meest actuele gegevens in het jaar van de CO2-voetafdruk. Deze werkwijze hebben we vastgelegd in de methodologie CO2-voetafdrukcalculaties en emissiefactoren. Deze methodologie wordt jaarlijks herzien. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Wat is een emissiefactor?
  • Bronnen emissiefactoren
  • De juiste emissiefactoren kiezen
  • Soorten emissiefactoren
  • Update-proces
  • GHG Footprinting-principes
Methodologie CO2-voetafdrukcalculaties en emissiefactoren (Engels)

Audits

Climate Neutral is lid van ICROA, the International Carbon Reduction & Offsetting Alliance. Wij moet voldoen aan hun ‘Code of Best Practice’ en worden jaarlijks geaudit door een onafhankelijke instantie: Climate Check. Ook het feit dat wij een B Corporation zijn brengt een jaarlijkse audit met zich mee.

Meer informatie over hoe wij de kwaliteit van onze diensten waarborgen?

Meer weten over onze
kwaliteit en procedures?

Neem contact op
×