Climate Neutral Certified
waarom wij anders zijn

Er bestaan veel programma’s met een CO2– of Klimaatneutraal logo. Dergelijke programma’s vereisen compensatie, prima, maar stellen geen eisen aan CO2-reductie. Ons Klimaatneutrale Certificeringsprogramma gaat juist hier stapje verder: klanten moeten elk jaar geleidelijk hun eigen uitstoot verminderen. Het doel is om in 2050 (bijna) een absolute zero emissie te behalen voor organisaties en gecertificeerde producten zijn er een aparte reductie doelstellingen.

Waarom die ambitie? Omdat wij ervan overtuigd zijn dat alleen compensatie de wereld niet gaat redden, qua opwarming van de aarde. Het is tijd om nu in actie te komen, juist op gebied van reductie van de CO2-uitstoot. We nodigen je uit om je aan te sluiten op onze weg van A naar Zero CO2. Start nu met inzicht en reductie; kies aanvullend voor certificering en wordt zo erkend voor je inspanningen! Of je nu een beginner of een koploper bent; neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor jouw bedrijf en producten.

Neem contact met ons op

Onafhankelijk
Klimaatneutraal Keurmerk

Dit Climate Neutral Certification programma* biedt een gestructureerde methode en tools om jouw klimaatbeleid richting Zero CO2 te versnellen en zichtbaar te maken voor stakeholders. Alle maatregelen die zijn genomen om de CO2-uitstoot te verminderen en de rest te compenseren, worden onafhankelijk getoetst aan de hand van duidelijke criteria. Dit betekent dat je het Climate Neutral Certified label kunt gebruiken voor uw organisatie, product of dienst. CNG heeft bij de ontwikkeling van deze standaard de ‘Codes of Good Practice’ van ISEAL gevolgd. ISEAL is de overkoepelende instantie die toezicht houdt op duurzaamheidsstandaarden. Deze garanderen de kwaliteit van het programma. Daarnaast worden onze klanten onafhankelijk geverifieerd door onafhankelijke instanties, ‘Certification Bodies’.

* vervangt de standaard Klimaatneutraal Gegarandeerd (KNG) vanaf januari 2021. Reeds gecertificeerde organisaties en producten volgens KNG moeten gaan voldoen aan de vernieuwde standaard en zijn enthousiast over het programma, de ambitie en de aansluiting bij het Klimaatakkoord van Parijs. Vanwege de internationale scope en ontwikkeling onder ISEAL richtlijnen, zijn de Programma documenten alleen in het Engels beschikbaar.

Neem contact met ons op

PLUS lanceert
Climate Neutral Certified bananen

Naar de Case

Waarom kiezen voor
Climate Neutral Certification?

Vaak is het klimaatbeleid qua doelen niet helder, de aanpak versnipperd en resultaten onzichtbaar. Met het Climate Neutral Certification programma zorg je ervoor dat jouw klimaatbeleid qua doelen aansluit met wat er wereldwijd is afgesproken; consistent en stevig ingebed in jouw organisatie. En je laat, onafhankelijk getoetst aan heldere criteria, zien welke stappen er zijn gezet om de CO2-uitstoot in kaart te brengen, te verlagen en klimaatneutraal gemaakt zijn met gecertificeerde compensatie projecten.

Neem contact met ons op

Climate Neutral Certification Program
werkt voor jou als een Climate Management Systeem

Het programma helpt jouw duurzaamheidsbeleid in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs te versnellen en zichtbaar te maken voor je stakeholders. Alle stappen om je CO2-uitstoot te reduceren en via compensatie nu al klimaatneutraal te zijn, worden onafhankelijk getoetst aan heldere criteria. Met als resultaat dat je inspanningen zichtbaar worden door het keurmerk ‘Climate Neutral Certified’, voor je organisatie, product of dienst. En het geeft je de structuur en handvatten van een Management Systeem. Meedoen of meer weten?

Neem contact met ons op
×