De klimaatimpact van vliegen

De luchtvaartsector zorgt voor 4% van de globale uitstoot van broeikasgassen. Innovaties en ontwikkelingen op het gebied van brandstoffen zijn helaas onvoldoende om de sector binnen 10 tot 20 jaar te verduurzamen. Als (zakelijke) reiziger kun je natuurlijk zelf actie ondernemen. Internationaal opererende bedrijven kunnen de klimaatimpact van hun zakelijke vluchten snel verminderen. Benieuwd hoe? Wij hebben alle tools en expertise in huis, die bedrijven in staat stellen fors te reduceren van hun CO2-uitstoot door vliegen en het restant te compenseren met mooie projecten die niet alleen goed zijn voor het klimaat, maar ook bijdragen aan andere Sustainable Development Goals.

Inzicht in de CO2-Footprint van vliegreizen

Climate Neutral Group heeft dé tool om de CO2-reductie van vliegreizen nauwkeurig te berekenen; gebaseerd op het GHG-protocol en alle details, die van invloed zijn op de CO2-uitstoot van jouw vlucht. Door internationaal erkende emissiefactoren te gebruiken is onze tool wereldwijd inzetbaar. Onze CNG Flight Carbon Calculator is gekoppeld aan het boekingssysteem van de meeste reisagenten (TMC’s). Met de CNG Flight Carbon Calculator (FCC), kunnen we op een nog nauwkeuriger manier de CO2 uitstoot berekenen, ‘fuel based’ i.p.v. ‘distance based’. Bij de berekening wordt nu het vliegtuigtype, vluchtduur, stoel configuratie, leeftijd, vluchtklasse en passagiersbeladingsfactor meegenomen in onze calculatie. Zelfs als er, deels, gevlogen wordt op duurzamere brandstof zit dat ook in de berekening. Zo wordt de CO2-uitstoot berekend bij de boeking en kan de compensatie ervan direct geregeld worden. Werk je niet met een reisagent? Dan kunnen wij alle data van vliegreizen van jouw organisatie in één keer in de FCC verwerken. Ook de analyse mogelijkheden voor een duurzaam zakenreisbeleid zijn geoptimaliseerd! Deze nieuwe tool is de basis voor jouw weg naar Zero CO2 door je zakelijke vliegreizen; inclusief reductie en compensatie.

Neem contact met ons op

Meer weten? Download onze whitepaper
Duurzaam Zakenreizen

Download whitepaper

CO2-reductie
via de TravelScan

Onderneemt jouw organisatie wereldwijd? Dan loop je er vast tegenaan dat de CO2-uitstoot van de zakelijke vliegreizen een groot deel is van de voetafdruk van jouw organisatie. We zien dat het aandeel door vliegen kan oplopen tot wel 50% van de CO2-Footprint. Maak nu meters op CO2-reductie van je vliegreizen door onze TravelScan en het daaraan gekoppelde advies voor een duurzaam zakenreisbeleid. Door de maatregelen op te nemen in reisbeleid kun je 25-40% kosten besparen.

Meer weten

Compensatie van je vliegreizen

Internationaal opererende organisatie en wordt er wekelijks gevlogen?
1. Boeken jullie je vluchten via een reisagent?  Via jouw reisagent kan de compensatie van de CO2-uitstoot van alle vluchten bij de boeking geregeld worden. Je kiest het klimaatproject dat bij jouw organisatie past en wij regelen alles door de koppeling van reisagent met de CNG Flight Carbon Footprint Calculator.
2. Boeken jullie de vluchten zelf? Dan kunnen wij een keer per kwartaal of jaar jullie vluchten uploaden in onze calculator, de CO2-uitstoot berekenen en de compensatie regelen.

Vliegen jullie minder frequent en/of willen jullie dat de medewerkers zelf hun de berekening en compensatie van hun vluchten regelen, dan kan dat via onze online calculator. In alle gevallen geldt: door minder te vliegen en de uitstoot van je vluchten, die je wel maakt, te compenseren kun je flinke stappen zetten naar Zero CO2.

Voor meer informatie over de oplossing die jouw past? Neem contact op met onze Carbon Advisors
Reisagent?

Vraag hier meer informatie aan over een partnership.

Meer info
GreenSeat

Ons bekende merk voor duurzaam vliegen

Meer info

Expert Consultancy

De klimaatimpact van vliegen is al ruim 18 jaar een belangrijke pijler van CNG. Onze experts zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen op gebied van brandstoffen, innovaties, (toekomstige) regelgeving, carbon budgets en berekeningsmethodieken. Vanuit die expertise worden onze consultants niet alleen ingezet door het bedrijfsleven, maar ook door de overheid, de luchtvaartsector en de reisbranche.

Meer weten

Compensatie door de consument

Voor consumenten bieden we via ons platform, GreenSeat, de mogelijkheid om de uitstoot van vluchten te compenseren. Het doel is om de consument bewust te maken van de klimaatimpact van vliegen en hen te stimuleren om anders te reizen. Ook kunnen wij de boekingssystemen van touroperators en luchtvaartmaatschappijen aan onze CNG Travel Carbon Footprint Tool koppelen, zodat bij boeking van de reis de compensatie met één klik is geregeld.

GreenSeat partner worden?

Neem contact op met onze Partnership manager

Ontdek hoe wij jouw organisatie
kunnen helpen naar Zero CO2

Download onze brochure
×