Whitepaper<br /> <strong>Nederlanders over het klimaat</strong>

Whitepaper
Nederlanders over het klimaat

De vraag die wij in dit paper beantwoorden is hoe het gesteld is met de kennis en houding van de Nederlandse burgers ten opzichte van klimaatverandering. Wordt er nog veel getwijfeld, of zien we dat juist afnemen? En hoe staat het met de bereidheid om actie te nemen, of legt men de verantwoordelijkheid bij het bedrijfsleven en de overheid? Deze whitepaper geeft de antwoorden naar aanleiding van een onderzoek door CNG, in samenwerking met Motivaction, onder ruim 1000 Nederlandse consumenten. Voor het bedrijfsleven geeft deze whitepaper richting. Wat betreft het beperken van de klimaatimpact van bedrijven verwacht de consument meer, en de overheid stelt steeds meer eisen richting Zero CO2.

Download whitepaper

Whitepaper
Energiebesparing

Download hier de whitepaper 

Energiebesparing

Benut jouw gemeenten alle kansen op het gebied van energiebesparing? Met alle ondernemers in jouw gemeente wil je als collectief stappen maken op gebied van energiebesparing, om zo samen richting Zero CO2 te gaan. Met deze whitepaper geven we lokale overheden, maar zeker ook bedrijven, inzicht in de kansen en mogelijkheden om energiebesparing en de transitie naar eigen opwek te realiseren. Regelgeving, subsidies, het Klimaatakkoord van Parijs en tal van cases bieden jou de basis om aan de slag te gaan.

Download whitepaper
Whitepaper<br /><strong>Energiebesparing</strong>
Whitepaper <br /><strong>Duurzaam zakenreizen</strong>

Whitepaper
Duurzaam zakenreizen

Als we iets hebben geleerd tijdens COVID-19, is het dat niet vliegen makkelijker is dan we dachten. De impact van vliegen kun je actief verminderen door alternatieven zoals videoconferencing of gebruik van de trein. Deze whitepaper dateert van voor de coronacrisis, maar is en blijft een nuttig instrument voor organisaties om hun reisbeleid een blijvend duurzame draai te geven. Een duurzaam reisbeleid levert niet alleen CO2-reductie op, het bespaart ook kosten en helpt jouw organisatie om in toekomst ‘minder impact, door minder vliegen’ vast te houden. Gaan jouw medewerkers straks weer af en toe internationaal op pad? De uitstoot die niet te vermijden is, kun je compenseren. Dit brengt de netto uitstoot tot nul: CO2 neutraal vliegen dus!

Download whitepaper

Whitepaper
Ons koopgedrag en het klimaat

Is de Nederlandse consument zich bewust van klimaatverandering en de urgentie daarvan? Het koopgedrag van consumenten is mede bepalend voor het tegengaan van klimaatverandering. Is de consument bereid om zelf actie te ondernemen en klimaatvriendelijke producten te kopen? En wat betekent dit voor fabrikanten en retailers? In samenwerking met Motivaction heeft Climate Neutral Group onderzoek gedaan naar het koopgedrag onder ruim 1000 Nederlandse consumenten. In deze whitepaper de uitkomsten en antwoorden voor fabrikanten en retailers.

Download whitepaper
Whitepaper <br /><strong>Ons koopgedrag en het klimaat</strong>

Geïnspireerd? Wil je meer weten over ons, onze bevlogen experts, wat onze missie is en of wij een match zijn?

Ontdek meer over ons
×